Zakelijk online schorsing aanvragen bij RDW

Voor particulieren en zakelijke ondernemers gelden verschillende regels. Indien je als particulier besluit om je voertuig te schorsen dan kun je dit eenvoudig met DigiD doen. Een voertuig schorsen doe je wanneer je besluit om een auto voor een langere tijd niet te gebruiken. Via het stappenplan van het RDW kun je eenvoudig een schoring voor 1, 2 of 3 jaar aanvragen. Houd hiermee rekening met bijkomende kosten van ongeveer € 75 per jaar. Om een voertuig van de zaak te schorsen dien je een ander pad te bewandelen. Het tijdelijk schorsen van een voertuig op naam van een bedrijf gaat middels eHerkenning. Dit is een speciaal inlogmiddel dat u dient aan te vragen via een eHerkenning leverancier. Aan dit inlogmiddel zitten kosten verbonden.

Waarom heb je eHerkenning nodig voor het schorsen van een zakelijke auto?

Het RDW moet bij het online aanvragen van een schorsing er zeker van zijn dat jij zegt wie je bent. eHerkenning kan deze zekerheid bieden, omdat bij het aanvragen van dit middel strenge controles worden gedaan. Om een voertuig te schorsen, maar ook om voertuigen over te schrijven op rechtspersonen, demontage aanvragen en bezwaren indienen, is eHerkenning niveau 3 nodig. Bij het aanvragen van dit middel worden niet alleen de persoons- en organisatiegegevens gecontroleerd, maar wordt er ook een fysieke controle op locatie gedaan. Zo weet de dienstverlener (RDW) zeker dat de eigenaar van het middel daadwerkelijk de juiste persoon is.

Houd ook bij het zakelijk schorsen van een voertuig rekening met extra kosten voor het schorsen. De kosten hiervan zijn even hoog als voor particulieren en bedraagt ongeveer € 75 per jaar.

Hoe vraag ik eHerkenning aan?

eHerkenning voor het RDW aanvragen kan eenvoudig bij één van de zes erkende leveranciers. Deze leveranciers leveren allen dezelfde middelen en machtigingen om in te kunnen loggen bij het RDW. Omdat zij alleen op basis van kosten verschillen raden wij jou aan op eHerkenning leveranciers te vergelijken via eHerkenning Expert. Zij vergelijken leveranciers op basis van kosten en zo weet je direct welke aanbieder op dit moment het goedkoopst is. Ook vergelijken zij alle aanbieders die machtigingen voor het RDW aanbieden op niveau 3. Zo weet je ook zeker dat je het juiste niveau hebt en later niet voor ongevraagde verrassingen staat.

 


De beste dashcams altijd gratis verzonden!
Koop jouw dashcam direct bij de leverancier!
Geen onnodige kosten aan tussenhandelaren...