Waarom zou ik een dashcam aanschaffen?

U heeft vast wel eens verkeersbeelden gezien van Russische weggebruikers die de raarste capriolen uithalen. Of de beelden van een meteorietinslag in Rusland. Deze beelden zijn vastgelegd met een dashboard camera. Bestuurders in Rusland en in overige landen gebruiken een dashcam om zich met juridisch bewijs te beschermen tegen verzekeringsfraude. In Rusland gebeurt het veel dat men de verzekering probeert op te lichten door bijvoorbeeld voor uw auto te springen. Dit soort gevallen komt niet alleen in Rusland voor, maar ook in andere delen van de wereld.

In Nederland is weinig corruptie en zal de kans klein zijn dat de politie of verzekeringsmaatschappij omgekocht is. Toch kan het handig zijn om gebeurtenissen vast te leggen met een camera in uw auto. De camera staat voortdurend aan tijdens het rijden en slaat automatisch aan, bij een uitstaande auto, als deze beweging registreert. U kunt zo’n camera zien als een bewakingscamera die uw auto dag en nacht bewaakt.

Als u slachtoffer bent geworden van een auto ongeluk of u heeft een ongeluk opgenomen en de betrokkenen kunnen niet inschatten wie de schuldige is, kan de camera uitkomst bieden. Het beeldmateriaal wordt regelmatig gebruikt als bewijs door de politie, rechters en verzekeringsmaatschappijen. Ook kan er achteraf van beelden boetes of straffen worden opgelegd. Met een relatief kleine investering kunt u in de toekomst uw eigen onschuld bewijzen indien nodig.

Tegenwoordig zijn de camera’s zo scherp dat deze zelfs kentekens en gezichten kunnen vastleggen. Zo kunt u bij een inbraak wellicht de dader vastleggen op beeld.


De beste dashcams altijd gratis verzonden!
Koop jouw dashcam direct bij de leverancier!
Geen onnodige kosten aan tussenhandelaren...