Veilig Pokémon GO spelen vanuit de auto

Pokémon GO is een razend populaire app voor op de smartphone. Het wordt wereldwijd gespeeld door vele mensen. Door het spel te spelen moet je echt naar buiten om Pokémons te vangen. Je ziet dankzij Augmented Reality de Pokémon via je camera in de echte wereld verschijnen. Jong en oud gaat naar buiten om Pokémons te zoeken en te vangen. Er wordt tegen elkaar gestreden in Gyms en Pokémons worden steeds sterker gemaakt.

De game heeft een ware hype veroorzaakt en het is veel drukker op straten, pleinen en in parken. Mensen komen bij elkaar en spelen tegen of met elkaar. Mensen komen nu meer buiten en gemakkelijker met elkaar in gesprek. Het doel van het spel is zoveel mogelijk Pokémons vangen, en deze zo’n hoog mogelijke sterkte geven. De Pokémons zijn verspreid door middel van een Google Maps integratie over de hele wereld. Ze verschijnen op willekeurige plekken voor een korte tijd. Bij monumenten of bepaalde gebouwen zijn Pokéstops gevestigd waar je extra items kunt krijgen, zoals Pokéballs of Eggs. Op straat zie je steeds meer mensen kijkend naar een smartphone scherm zoekend naar Pokémons.

Het feit dat je je moet bewegen door de echte wereld heeft als voordeel dat je naar buiten toe moet. Maar als nadeel dat dit niet veilig in de auto kan. Je kunt natuurlijk niet met je smartphone in de hand in de auto zitten. Ook in de carkit is dit geen veilig optie, omdat je volledig afgeleid bent door je smartphone.

Pidgeotto gevangen in de auto

Nintendo komt met een nieuw technische gadget die het mogelijk maakt om zonder de smartphone Pokémons te vinden en vangen. Het is een speciaal polsband met een apparaat dat lijkt op een Pokéball gekruist met een Google Maps arrow. Het apparaat heeft de kleuren wit en rood die kunnen oplichten, daarnaast zit in het midden een knop. Zodra een Pokémon in de buurt is zal het rode gedeelte oplichten en voel je een trilling. Met 1 druk op de knop op de knop kun je de Pokémon vangen. Hiervoor hoef je nog steeds niet je mobiele telefoon te gebruiken. Aan de trilling kun voelen of je de Pokémon succesvol hebt gevangen. Als je langs een Pokéstop rijdt wordt je ook genotificeerd. Met een druk op de knop kun je direct alle items collecten en in je inventory plaatsen.

Het feit dat je niet constant op je smartphone scherm hoeft te kijken is ideaal voor in de auto. Let wel op: in de auto moet je op de weg letten, en is het niet de bedoeling om dit spel te spelen. Wij sporen dan ook niemand aan om Pokémon GO in de auto te spelen. Het biedt ook een uitkomst voor mensen die op straat lopen en simpelweg geen zin hebben om naar hun beeldscherm te kijken. Dankzij de smart bluetooth verbinding met je smartphone hoeft je scherm niet constant aan te staan. Dit zorgt ervoor dat je aanzienlijk meer batterij bespaard. Je kunt de Pokémon GO Plus kopen bij diverse webshops. Momenteel is het alleen nog mogelijk om de armband te pre-orderen. De polsband wordt zeer binnenkort gereleaset, waarna dit product volop te verkrijgen is. Als jij hem als één van de eersten in handen wilt hebben zal je de accessoire moeten pre-orderen.

De accessoire is een verlengde van je smartphone, maar vervangt deze niet. Je zult altijd je smartphone binnen een bereik van ongeveer 10 meter moeten hebben, zodat het apparaat via Bluetooth kan verbinden. Nieuwe Pokémons die nog niet voorkomen in je Pokédex kunnen niet met de Pokémon GO Plus gevangen worden.

Disclaimer: BesteDashcam.nl spoort niemand aan om Pokémon GO te spelen in de auto. Zorg er altijd voor dat je op de weg let en niet afgeleid wordt door je smartphone. Gebruik de smartband alleen als je stilstaat.

Pokémon GO in de auto

De beste dashcams altijd gratis verzonden!
Koop jouw dashcam direct bij de leverancier!
Geen onnodige kosten aan tussenhandelaren...