Smartphone als dashcam gebruiken

Heb jij nog een oude smartphone liggen in de kast? Dan zou jij kunnen overwegen om deze als dashcam in de auto te gebruiken. Veel smartphones zijn uitgerust met een prima camera, die jouw ritjes kunnen vastleggen. Dit ligt natuurlijk aan het merk, model en leeftijd van je oude smartphone. Uiteraard kun je ook je huidige smartphone als dashcam gebruiken. Voor zowel Android als Apple smartphone zijn er oplossingen om je telefoon om te toveren in een dashboard camera.

Dashcam app in de Google Play Store

In de Google Play Store zijn er vele dashcam applicaties te vinden voor de Android Smartphone. Eén van de populairste apps is AutoGuard Dash Cam – Blackbox die jouw volledige route vastlegt op jouw mobiele telefoon. De app is volledig geïntegreerd met Google Maps en houdt jouw snelheid bij en laat dichtbij zijnde locaties zien op het scherm. De applicatie start automatisch met opnemen, zodra de telefoon in de autohouder wordt geplaatst. Als de opslaggeheugen vol zit, wordt automatisch de oudste data overschreven met nieuwe beelden. De applicatie is volledig vertaald naar het Nederlands en is een echte aanwinst in de auto.  Er is een gratis versie en een PRO versie op de markt. De PRO versie kost nog geen drie euro.

AutoGuard Dashcam App

Dashcam app in de App Store

Uiteraard zijn er in de Apple App Store ook veel dashcam applicaties te vinden. Vele kosten geld, maar er is een mooi gratis alternatief. De Nexar – AI Dashcam app is een uitgebreide dashcam applicatie voor de iPhone. Naast de standaard functionaliteiten, zoals het vastleggen van de weg, geheugenmanagement en de snelheid bijhouden zijn er nog extra bijzondere functies toegevoegd. Zo kan de applicatie automatisch detecteren of er hard geremd wordt of een ongeluk wordt geregistreerd. Zo blijf je alert en gefocust en krijg je direct een melding, ook wordt het beeldmateriaal veiliggesteld. Een speciale optie zorgt ervoor dat je alle gemaakte footage direct upload naar de servers van Nexar, zodat je altijd het beeldmateriaal kunt bekijken. Voor bijvoorbeeld taxi’s of uber chauffeurs kun je de interne camera voor je eigen veiligheid aanzetten, zodat je alles wat binnen de auto gebeurt vastlegt. Deze applicatie blijft voor altijd gratis.

Nexar Dashcam App

Handige tips om te weten

Positioneer je smartphonehouder zo, dat de camera naar buiten gericht staat. Zorg voor voldoende opslagcapaciteit in je telefoon, zodat je genoeg beeldmateriaal kunt opslaan. Het gebruik van GPS is een aanslag op je batterij, zorg dat de telefoon in de oplader zit of schakel GPS uit. Verwijder de telefoon uit het zicht als je uit de auto stapt, het blijft een smartphone.

Goedkope smartphone dashcam kopen

Heb jij geen oud toestel liggen, en wil je ook niet je huidige smartphone gebruiken, dan is een refurbished iPhone een mooi alternatief. Een refurbished iPhone is een teruggestuurde iPhone, die volledig gerenoveerd is. Het voordeel hiervan is dat de prijs zo’n 60% lager ligt dan een normale iPhone. Met een iPhone in combinatie met Nexar – AI Dashcam kun je al jouw ritjes vastleggen in topkwaliteit. TelefoonDisounter is een officiële retailer in refurbished Apple producten  en staat bekent om zijn snelle levering en kwalitatief goede iPhones. Op elke iPhone krijg je 12 maanden garantie en gratis technische ondersteuning. Uiteraard wordt alles gesealed geleverd en krijg je alle accessoires er gratis bij. Met deze TelefoonDiscounter kortingscode kun jij nog eens €10 extra besparen op jouw refurbished iPhone.

 

 


De beste dashcams altijd gratis verzonden!
Koop jouw dashcam direct bij de leverancier!
Geen onnodige kosten aan tussenhandelaren...