Goedkoop een dashcam kopen via het internet

De dashcam is erg populair in het buitenland en wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer automobilisten willen hun reis vastleggen met zo’n onboard camera. Niet alleen om eigen schade vast te leggen, maar ook om bijzondere gebeurtenissen of het rijgedrag van andere automobilisten op video te hebben. Veel filmpjes gemaakt door een dashboard camera circuleren op het internet en zijn erg populair. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aanbod van deze auto camera’s sterk groeit. Steeds meer grote partijen, zoals Cool Blue en Media Markt, maar ook kleine partijen starten met het leveren van dashboard camera’s. De prijzen kunnen oplopen tot honderden euro’s voor een simpele 1080P dashcam. Je zult versteld staan als je eenmaal hebt gezien wat de inkoopprijzen zijn van deze dashcams.

 

Dashcams bestellen vanuit China

Vrijwel alle aangeboden dashcams in Nederland zijn geproduceerd in China. In Nederland worden producten uit China al gauw afgeschreven als goedkoop en van slechte kwaliteit. Wat als ik je vertel dat de grote merken uit Nederland exact dezelfde dashcams verkopen als uit China. Vergelijk zelf maar het aanbod van Media Markt en het aanbod van BesteDashcam. De meeste camera’s komen qua uiterlijk en vormgeving overeen, alleen met een ander merkje. Vergelijk hierna eens de prijs. Schokkend he?

Dashcam prijzen online vergelijken
Screenshot genomen op 12-05-2016

 

De bovenste afbeelding is van een van de grootste Nederlandse webshops waar de dashcam voor €109 wordt verkocht. De onderste afbeelding is exact hetzelfde product dat in China voor €43 wordt verkocht. Alle producten vanuit China worden gratis verzonden. Hetzelfde product wordt in Nederland voor bijna drie keer het dubbele verkocht.

 

Kopersbescherming

Bij AliExpress is de klant koning, niet alleen met scherpe prijzen, maar ook met levering, garantie, retourbeleid en teruggaaf van betaling. Als koper heb je altijd een (gratis) kopersbescherming, waarmee de koper altijd zijn geld terugkrijgt als het product anders is dan beschreven. Daarbij zijn de meeste leveranciers voor reden vatbaar en kan het één en ander besproken worden (voor of na aankoop).

 

Europese warehouses

De meeste Chinese leverancier zien potentie in Europa en verschepen massaal pallets met producten naar Europese magazijnen. Ze hebben geluisterd naar het geklaag van de klanten over levertijden (wat overigens meevalt, maximaal drie weken). Door de Europese webshops kunnen de leveranciers tegen lage prijzen supersnel leveren. De meeste warehouses zitten in het Verenigd Koninkrijk of Duitsland en duurt ongeveer 3-5 dagen, voordat het Nederland bereikt.

 

Toch liever in Nederland kopen?

Niet overtuigd van de vele voordelen die China biedt of heb je snel een dashcam nodig? Nederlandse webshops kunnen natuurlijk zeer snel leveren. Meestal de volgende dag al. Bij CoolBlue bijvoorbeeld kun je de meeste dashcams die je voor 23:00 besteld, de volgende dag al in huis hebben!

Daarbij kun je extra besparen op je online aankopen door een kortingscode te gebruiken. 24Kortingscode heeft een ruim aanbod van kortingscodes en actie, waarmee je jouw dascham nóg goedkoper kunt aanschaffen. De website wordt dagelijks bijgewerkt met de nieuwste codes van bekende webshops.


De beste dashcams altijd gratis verzonden!
Koop jouw dashcam direct bij de leverancier!
Geen onnodige kosten aan tussenhandelaren...